Filters sluiten
Filteren op:
Kinderboeken, wij zijn er dol op! Naast het pure plezier dat het lezen van mooie of spannende verhalen geeft, vormen kinderboeken een ideale ingang om allerlei onderwerpen met leerlingen te bespreken.
Wat voor soort vakantielezer ben jij? Zo vlak voor de vakantie zien we 3 verschillende types...
Heb je wel eens gemerkt hoe vanzelfsprekend de Nederlandse taal voor jou is? Dat merk je meteen als je een nieuwkomer in de klas hebt die nauwelijks Nederlands spreekt. Dan wil je achterhalen waarom bepaalde taalverschijnselen zijn zoals ze zijn. Bijvoorbeeld het woordje ‘er’… Leg dat maar eens uit.
Tags: NT2 , Nieuwkomer
Heb je ook een leerling met wie het niet lekker loopt? Je wilt passend onderwijs bieden en probeert van alles, maar wat is de beste aanpak? Samen met je collega nadenken levert meer op - zeker als je die dialoog structuur geeft.
Veel scholen worstelen om de formatie voor volgend schooljaar rond te krijgen. Wellicht komen er op jouw school ook nieuwe, onervaren collega’s bij: zij-instromers, vers afgestudeerden van de Pabo of zelfs LIO-stagiaires. Ze springen in september in het diepe. Hoe zorg je dat ze blijven drijven?
Als pedagogisch medewerker of leraar in groep 1/2 wil je natuurlijk jouw peuters of kleuters zo goed mogelijk helpen bij hun ontwikkeling.
Tags: KIJK!, Jonge kind
Succesvolle leraren lijken hun lerarenrol aan te trekken als een jas, zodra zij het lokaal inlopen.
“We hebben op school zoveel goeie ideeën om het leren te verbeteren. We beginnen steeds enthousiast, maar het loopt telkens op niks uit. Hoe kan dat anders?”

Waarom een Professionele Leergemeenschap?
Of je nu live of toch nog online vergadert, het blijft lastig om tijdens vergaderingen iedereen bij de les te houden. Hoe houd je iedereen actief betrokken? En hoe voorkom je een energielek? Auteur Dook Kopmels zette 10 essentiële tips voor je op een rijtje.
Op veel scholen stromen op dit moment leerlingen uit de Oekraïne in, die de Nederlandse taal niet beheersen. Je wilt hen waarschijnlijk zo snel mogelijk Nederlands leren. Want taal is de sleutel voor alle andere activiteiten. Maar hoe?
Tags: NT2, Nieuwkomer
Hoe word je als leraar steeds beter? Lesgeven is een vaardigheid en kun je leren. Net als topsporters die hun prestaties willen verbeteren, kun je als leraar ook sterker worden in het lesgeven. Reflectie is hierbij essentieel. Robert Marzano's recept om te groeien als leraar bestaat uit 4 ingrediënten....
De buitenomgeving biedt oneindig veel mogelijkheden om met jonge kinderen te rekenen. Je kunt aansluiten bij hun natuurlijke spel en dat uitbouwen tot een rekenactiviteit. Daarmee wordt rekenen niet alleen erg leuk, maar ook iets levensechts. Op zoek naar inspiratie?
2 van 8